Wykwintne figi z orzechami

Lody Orzech Włoski i lody Waniliowe z pieczonymi figami i miodem.

Składniki:

  • Lody Grycan Waniliowe
  • Lody Grycan Orzech Włoski
  • 3 świeże figi
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 1 łyżka płynnego miodu

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój figi na ćwiartki, posyp je brązowym cukrem i zapiekaj na pergaminie przez około 10 minut w temperaturze 170 stopni.
  2. Ułóż na talerzach po dwie kulki lodów waniliowych i po jednej kulce lodów Orzech Włoski.
  3. Dodaj gorące figi, udekoruj orzechami włoskimi i polej deser miodem.

Smacznego!

Orzech włoski

Klasyczny, wyborny smak na bazie starannie wyselekcjonowanych i ręcznie siekanych orzechów włoskich.

Waniliowe

Jeden z najpopularniejszych smaków w Lodziarniach Grycan – kremowy specjał z ziarenkami prawdziwej wanilii.