Wykwintne figi z orzechami
Lody Orzech Włoski i lody Waniliowe z pieczonymi figami i miodem.
Składniki:
- Lody Grycan Waniliowe
- Lody Grycan Orzech Włoski
- 3 świeże figi
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 2 łyżki orzechów włoskich
- 1 łyżka płynnego miodu
Sposób przygotowania:
- Pokrój figi na ćwiartki, posyp je brązowym cukrem i zapiekaj na pergaminie przez około 10 minut w temperaturze 170 stopni.
- Ułóż na talerzach po dwie kulki lodów waniliowych i po jednej kulce lodów Orzech Włoski.
- Dodaj gorące figi, udekoruj orzechami włoskimi i polej deser miodem.
Smacznego!
Orzech włoski
Klasyczny, wyborny smak na bazie starannie wyselekcjonowanych i ręcznie siekanych orzechów włoskich.
Waniliowe
Jeden z najpopularniejszych smaków w Lodziarniach Grycan – kremowy specjał z ziarenkami prawdziwej wanilii.