Skarby z ogrodu
Lody Grycan Czekoladowe z karmelizowanymi śliwkami i orzechami włoskimi.
Składniki:
- Lody Grycan Czekoladowe
- 300 g śliwek
- 6 orzechów włoskich
- 50 g drobnego cukru
- Sok z 1 pomarańczy
- 200 ml wody
Sposób przygotowania:
- W garnku zagotuj cukier, wodę i sok z pomarańczy. Kiedy cukier się rozpuści, dodaj pokrojone na ćwiartki śliwki i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut.
- Do śliwek dodaj orzechy włoskie i wymieszaj.
- Ułóż na talerzu po dwie kulki lodów czekoladowych, dodaj gorące śliwki z orzechami.
Smacznego!
Czekoladowe
Klasyka gatunku i podstawa wielu deserowych kompozycji - lody czekoladowe Grycan z chrupiącymi kawałkami wysokogatunkowej czekolady.
Orzech włoski
Klasyczny, wyborny smak na bazie starannie wyselekcjonowanych i ręcznie siekanych orzechów włoskich.