Skarby z ogrodu

Lody Grycan Czekoladowe z karmelizowanymi śliwkami i orzechami włoskimi.

Składniki:

  • Lody Grycan Czekoladowe
  • 300 g śliwek
  • 6 orzechów włoskich
  • 50 g drobnego cukru
  • Sok z 1 pomarańczy
  • 200 ml wody

Sposób przygotowania:

  1. W garnku zagotuj cukier, wodę i sok z pomarańczy. Kiedy cukier się rozpuści, dodaj pokrojone na ćwiartki śliwki i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut.
  2. Do śliwek dodaj orzechy włoskie i wymieszaj.
  3. Ułóż na talerzu po dwie kulki lodów czekoladowych, dodaj gorące śliwki z orzechami.

Smacznego!

Czekoladowe

Klasyka gatunku i podstawa wielu deserowych kompozycji - lody czekoladowe Grycan z chrupiącymi kawałkami wysokogatunkowej czekolady.

Orzech włoski

Klasyczny, wyborny smak na bazie starannie wyselekcjonowanych i ręcznie siekanych orzechów włoskich.