Lody to nasza życiowa pasja, a dzielenie się nią jest dla nas prawdziwą przyjemnością. Od lat, korzystając z tradycyjnych, rodzinnych receptur produkujemy lody i sorbety, które budzą w nas wspomnienia smaków pamiętanych z dzieciństwa.
W 2004 roku, czerpiąc z naszych doświadczeń i wiedzy, stworzyliśmy dzieło życia: markę Grycan – Lody od pokoleń. Pierwsza nasza lodziarnia powstała w popularnym lokalu przy ul. Puławskiej 11 w Warszawie, wkrótce dołączyły do niej kolejne lokalizacje w innych miastach Polski.
Obecnie pod szyldem Grycan – Lody od Pokoleń oferujemy Państwu kilkadziesiąt smaków lodów tradycyjnych i sorbetów z owoców sprzedawanych w pudełkach oraz szeroką ofertę deserów lodowych, kaw oraz ciast własnej produkcji. Niezmiennie, najważniejsza jest dla nas jakość serwowanych naszym gościom produktów.
Lody produkujemy zgodnie ze sprawdzonymi recepturami, przekazywanymi z pokolenia na pokolenie.
W naszej fabryce rzemieślniczym metodom towarzyszą nowoczesne techniki produkcji.
Sami co roku przetwarzamy ponad 1500 ton owoców i bakalii.
Owoce są starannie dobierane i kupowane w szczycie dojrzałości. Właśnie to decyduje o wyjątkowym smaku naszych sorbetów z owoców.
Najważniejsza jest dla nas jakość – lody robimy z najlepszej jakości składników: śmietany kremówki, żółtek jaj, cukru, mleka.
Dodatki do naszych lodów – figi, suszone śliwki, rodzynki, orzechy włoskie, skórka pomarańczowa, czekolada – są ręcznie przygotowywane: selekcjonowane, krojone, siekane.
Wszystkie nowe smaki lodów tworzą Elżbieta i Zbigniew Grycanowie.
Zanim trafią one do lodziarni, są próbowane i poddawane ocenie w rodzinnym gronie.
Głównym składnikiem naszych sorbetów są świeże owoce, które ręcznie obieramy i kroimy w naszej podwarszawskiej fabryce.
Bazą dla naszych lodów jogurtowych jest świeży jogurt naturalny, zawierający żywe kultury bakterii.