Malinowy duet
Lody Straciatella i Sorbet z Malin z gorącym musem malinowym.
Składniki:
- Lody Grycan Straciatella
- Lody Grycan Sorbet z Malin
- szklanka świeżych malin i kilka do dekoracji
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka wody
- listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W garnuszku zagotuj szklankę malin z wodą, regularnie mieszając. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do średniego i wmieszaj łyżkę cukru. Ostaw po chwili, kiedy składniki się połączą.
- Ułóż w pucharkach gorący mus z malin, a następnie po jednej kulce lodów straciatella i dwóch kulkach sorbetu z malin.
- Udekoruj świeżymi malinami i listkami mięty.
Smacznego!
Stracciatella
Lody śmietankowe z dodatkiem kawałków wytrawnej, gorzkiej czekolady to wyjątkowa propozycja dla miłośników włoskiej klasyki w najlepszym wydaniu.