Lody na gorąco

Sorbet z Cytryn i lody Mięta z czekoladą z dodatkiem wiśni.

Składniki:

  • Lody Grycan Mięta z czekoladą
  • Lody Grycan Sorbet z Cytryn
  • 200 g świeżych lub mrożonych wiśni
  • 30 g cukru
  • 50 ml wody
  • 4 kawałki gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

  1. W garnuszku roztop cukier w wodzie, a następnie dodaj wydrylowane wiśnie. Gotuj na średnim ogniu, aż zaczną puszczać sok, ale nie stracą swojego kształtu.
  2. Posiekaj czekoladę i ułóż ją w miseczkach wraz z kulkami lodów – sorbetu z cytryn i miętowych z czekoladą.
  3. Dodaj gorące wiśnie.

Smacznego!

z Cytryn

Soczyste cytryny w postaci lodowego deseru. Owoce są przez nas starannie selekcjonowane a sok ręcznie wyciskany.

o smaku Pistacja

Smak aromatycznych orzeszków pistacji w postaci kremowych lodów o pięknym kolorze.