Lody na gorąco
Sorbet z Cytryn i lody Mięta z czekoladą z dodatkiem wiśni.
Składniki:
- Lody Grycan Mięta z czekoladą
- Lody Grycan Sorbet z Cytryn
- 200 g świeżych lub mrożonych wiśni
- 30 g cukru
- 50 ml wody
- 4 kawałki gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
- W garnuszku roztop cukier w wodzie, a następnie dodaj wydrylowane wiśnie. Gotuj na średnim ogniu, aż zaczną puszczać sok, ale nie stracą swojego kształtu.
- Posiekaj czekoladę i ułóż ją w miseczkach wraz z kulkami lodów – sorbetu z cytryn i miętowych z czekoladą.
- Dodaj gorące wiśnie.
Smacznego!
z Cytryn
Soczyste cytryny w postaci lodowego deseru. Owoce są przez nas starannie selekcjonowane a sok ręcznie wyciskany.
o smaku Pistacja
Smak aromatycznych orzeszków pistacji w postaci kremowych lodów o pięknym kolorze.