Lodowe jabłka pod kruszonką

Lody Malaga z jabłkami i rodzynkami pod kruszonką na gorąco.

Składniki:

  • Lody Grycan Malaga
  • 2 jabłka
  • 4 łyżki rodzynek
  • 25 g cukru
  • 50 g masła
  • 75 g mąki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj kruszonkę, mieszając ze sobą cukier, masło i mąkę do uzyskania niewielkich grudek ciasta.
  2. Pokrój jabłka na drobną kostkę, wymieszaj z rodzynkami i ułóż w dwóch żaroodpornych kokilkach. Posyp je kruszonką
  3. Zapiekaj przez około 15 minut w temperaturze 160 stopni.
  4. Na każdej porcji ułóż kulkę lodów Malaga.

Smacznego!

Malaga

Nazwa tego smaku lodów pochodzi od hiszpańskiego miasta Malaga i bardzo słodkiego wina deserowego. Ten południowy klimat serwujemy w naszych lodach z dodatkiem rodzynek.

Bakaliowe

Ręcznie siekane orzechy włoskie, rodzynki, figi oraz orzechy arachidowe w połączeniu z tradycyjnymi lodami śmietankowymi.