Lodowe jabłka pod kruszonką
Lody Malaga z jabłkami i rodzynkami pod kruszonką na gorąco.
Składniki:
- Lody Grycan Malaga
- 2 jabłka
- 4 łyżki rodzynek
- 25 g cukru
- 50 g masła
- 75 g mąki
Sposób przygotowania:
- Przygotuj kruszonkę, mieszając ze sobą cukier, masło i mąkę do uzyskania niewielkich grudek ciasta.
- Pokrój jabłka na drobną kostkę, wymieszaj z rodzynkami i ułóż w dwóch żaroodpornych kokilkach. Posyp je kruszonką
- Zapiekaj przez około 15 minut w temperaturze 160 stopni.
- Na każdej porcji ułóż kulkę lodów Malaga.
Smacznego!
Malaga
Nazwa tego smaku lodów pochodzi od hiszpańskiego miasta Malaga i bardzo słodkiego wina deserowego. Ten południowy klimat serwujemy w naszych lodach z dodatkiem rodzynek.
Bakaliowe
Ręcznie siekane orzechy włoskie, rodzynki, figi oraz orzechy arachidowe w połączeniu z tradycyjnymi lodami śmietankowymi.