Karmelowe naleśniki

Lody Śmietankowe i lody Słony Karmel ułożone na naleśniku z jabłkami

Składniki:

  • lody Grycan Słony Karmel z solą morską
  • lody Grycan Śmietankowe
  • 2 naleśniki
  • 6 plastrów jabłka
  • 6 połówek orzechów włoskich
  • 2 łyżki płynnego miodu

Sposób przygotowania:

  1. We wnętrzu naleśnika ułóż plastry jabłka. Złóż je w trójkąt na talerzu.
  2. Ułóż na naleśniku po jednej kulce lodów Słony Karmel i Śmietankowych.
  3. Udekoruj deser orzechami włoskimi i polej kulki lodów miodem.

Smacznego!

Śmietankowe

Smak prawdziwej śmietanki. Przygotowana według przekazywanej z pokolenia na pokolenie receptury kompozycja najlepszej polskiej śmietanki kremówki i żółtek jaj.

Słony karmel z solą morską

Nasza nowa propozycja z linii „Dla koneserów” to słodko-słony deser o intensywnym, karmelowym smaku. Lody zawdzięczają swój smak oraz kremową strukturę połączeniu z prawdziwym, domowym karmelem. Dodaliśmy do nich także gęsty sos karmelowy i odrobinę soli morskiej.