Karmelowe naleśniki
Lody Śmietankowe i lody Słony Karmel ułożone na naleśniku z jabłkami
Składniki:
- lody Grycan Słony Karmel z solą morską
- lody Grycan Śmietankowe
- 2 naleśniki
- 6 plastrów jabłka
- 6 połówek orzechów włoskich
- 2 łyżki płynnego miodu
Sposób przygotowania:
- We wnętrzu naleśnika ułóż plastry jabłka. Złóż je w trójkąt na talerzu.
- Ułóż na naleśniku po jednej kulce lodów Słony Karmel i Śmietankowych.
- Udekoruj deser orzechami włoskimi i polej kulki lodów miodem.
Smacznego!
Śmietankowe
Smak prawdziwej śmietanki. Przygotowana według przekazywanej z pokolenia na pokolenie receptury kompozycja najlepszej polskiej śmietanki kremówki i żółtek jaj.
Słony karmel z solą morską
Nasza nowa propozycja z linii „Dla koneserów” to słodko-słony deser o intensywnym, karmelowym smaku. Lody zawdzięczają swój smak oraz kremową strukturę połączeniu z prawdziwym, domowym karmelem. Dodaliśmy do nich także gęsty sos karmelowy i odrobinę soli morskiej.