Czekolada z malinami

Lody czekoladowe i sorbet z malin z gorącym malinowym sosem.

Składniki:

  • Lody Grycan Czekoladowe
  • Lody Grycan Sorbet z Malin
  • 2 kostki czekolady
  • Szklanka malin (świeżych lub mrożonych) i kilka do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. W garnuszku zagotuj szklankę malin z wodą, regularnie mieszając. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do średniego i wmieszaj łyżkę cukru. Odstaw po chwili, kiedy składniki się połączą.
  2. Ułóż w pucharkach gorący sos z malin, a następnie po jednej kulce sorbetu z malin i po dwie kulki lodów czekoladowych.
  3. Udekoruj posiekaną czekoladą i świeżymi malinami.

Smacznego!

Czekoladowe

Klasyka gatunku i podstawa wielu deserowych kompozycji - lody czekoladowe Grycan z chrupiącymi kawałkami wysokogatunkowej czekolady.

z Malin

Sorbet z najlepszych polskich malin o intensywnym smaku i aromacie.