Czekolada z malinami
Lody czekoladowe i sorbet z malin z gorącym malinowym sosem.
Składniki:
- Lody Grycan Czekoladowe
- Lody Grycan Sorbet z Malin
- 2 kostki czekolady
- Szklanka malin (świeżych lub mrożonych) i kilka do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W garnuszku zagotuj szklankę malin z wodą, regularnie mieszając. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do średniego i wmieszaj łyżkę cukru. Odstaw po chwili, kiedy składniki się połączą.
- Ułóż w pucharkach gorący sos z malin, a następnie po jednej kulce sorbetu z malin i po dwie kulki lodów czekoladowych.
- Udekoruj posiekaną czekoladą i świeżymi malinami.
Smacznego!
Czekoladowe
Klasyka gatunku i podstawa wielu deserowych kompozycji - lody czekoladowe Grycan z chrupiącymi kawałkami wysokogatunkowej czekolady.