
Czekolada z malinami
Lody czekoladowe i sorbet z malin z gorącym malinowym sosem.
Składniki:
- Lody Grycan Czekoladowe
 - Lody Grycan Sorbet z Malin
 - 2 kostki czekolady
 - Szklanka malin (świeżych lub mrożonych) i kilka do dekoracji
 
Sposób przygotowania:
- W garnuszku zagotuj szklankę malin z wodą, regularnie mieszając. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do średniego i wmieszaj łyżkę cukru. Odstaw po chwili, kiedy składniki się połączą.
 - Ułóż w pucharkach gorący sos z malin, a następnie po jednej kulce sorbetu z malin i po dwie kulki lodów czekoladowych.
 - Udekoruj posiekaną czekoladą i świeżymi malinami.
 
Smacznego!
		Czekoladowe
Klasyka gatunku i podstawa wielu deserowych kompozycji - lody czekoladowe Grycan z chrupiącymi kawałkami wysokogatunkowej czekolady.