Bianco e nero

Lody śmietankowe z ciasteczkami.

Składniki:

  • Lody Grycan śmietankowe
  • 4 ciasteczka typu Oreo
  • ½ szklanki jeżyn do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze lub za pomocą blendera zmiksuj kruche części ciasteczek na drobną masę o konsystencji piasku.
  2. W pucharkach ułóż po dwie kulki lodów śmietankowych, posyp je sproszkowanymi ciasteczkami i udekoruj jeżynami oraz listkiem mięty.

Smacznego.

Śmietankowe

Smak prawdziwej śmietanki. Przygotowana według przekazywanej z pokolenia na pokolenie receptury kompozycja najlepszej polskiej śmietanki kremówki i żółtek jaj.

Czekoladowe

Klasyka gatunku i podstawa wielu deserowych kompozycji - lody czekoladowe Grycan z chrupiącymi kawałkami wysokogatunkowej czekolady.