Lodowe Caffe Latte z daktylami

Kawowy deser z orientalną nutą

Składniki:

  • Lody Caffe Latte Grycan
  • Syrop daktylowy
  • Daktyle

Sposób przygotowania: 

  1. Na talerzyk wyłóż trzy gałki lodów Caffe Latte.
  2. Polej je syropem daktylowym i udekoruj pokrojonymi na mniejsze cząstki daktylami.
  3. Deser doskonale uzupełni świeża figa, ale i bez niej jest wyśmienity!

Smacznego!



Caffe Latte

Kawa latte w idealnych proporcjach w formie puszystych, kremowych lodów: ten smak dedykujemy miłośnikom kawowych przyjemności w niebanalnym wydaniu.

Banoffee błyskawiczne z solonymi orzeszkami

Szybki deser inspirowany ciastem bananowo-karmelowym!

Składniki:

  • Lody Waniliowe Grycan
  • Banan
  • Ciasteczka zbożowe
  • Karmel lub sos karmelowy
  • Solone orzeszki arachidowe

Sposób przygotowania: 

  1. Na talerzyk lub na dno pucharka wyłóż pokruszone ciasteczka zbożowe.
  2. Dodaj 2-3 gałki lodów waniliowych i plastry banana.
  3. Polej obficie gorącym karmelem i posyp solonymi orzeszkami.

Smacznego!