Lodowe Caffe Latte z daktylami
Kawowy deser z orientalną nutą
Składniki:
- Lody Caffe Latte Grycan
- Syrop daktylowy
- Daktyle
Sposób przygotowania:
- Na talerzyk wyłóż trzy gałki lodów Caffe Latte.
- Polej je syropem daktylowym i udekoruj pokrojonymi na mniejsze cząstki daktylami.
- Deser doskonale uzupełni świeża figa, ale i bez niej jest wyśmienity!
Smacznego!
Caffe latte
Kawa latte w idealnych proporcjach w formie puszystych, kremowych lodów: ten smak dedykujemy miłośnikom kawowych przyjemności w niebanalnym wydaniu.
Banoffee błyskawiczne z solonymi orzeszkami
Szybki deser inspirowany ciastem bananowo-karmelowym!
Składniki:
- Lody Waniliowe Grycan
- Banan
- Ciasteczka zbożowe
- Karmel lub sos karmelowy
- Solone orzeszki arachidowe
Sposób przygotowania:
- Na talerzyk lub na dno pucharka wyłóż pokruszone ciasteczka zbożowe.
- Dodaj 2-3 gałki lodów waniliowych i plastry banana.
- Polej obficie gorącym karmelem i posyp solonymi orzeszkami.
Smacznego!