Kochamy Desery lodowe z ciastami!
Tej jesieni na gości lodziarnio-kawiarni Grycan – Lody od Pokoleń czeka nowa odsłona oferty Kochamy Desery, a w niej autorskie desery, w skład których wchodzą nie tylko lody, ale również ciasta produkowane w naszych pracowniach cukierniczych. Tego trzeba spróbować!
– W najnowszej ofercie Kochamy Desery postawiliśmy na połączenie deserów lodowych z ciastami, które wypiekane są w naszych pracowniach cukierniczych według tradycyjnych receptur. W jej skład wchodzi również pyszna tarta ze śliwkami i kulką lodów oraz kawa posypana naszym obłędnie czekoladowym brownie – mówi Małgorzata Grycan, współwłaścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.
Na fanów deserów czekają:
- Sernik w Malinach – Sorbet z Malin, Lody Bakaliowe, ciepły sernik z kruszonką, bita śmietana, polewa malinowa, biała czekolada oraz chrupiąca waflowa rurka ręcznie zwijana i wypiekana we własnej pracowni cukierniczej. Cena: 19,90 PLN.
- Karmelowe Brownie – Lodami Czekoladowe, Lody Słony Karmel z Solą Morską, czekoladowe ciastko brownie, bita śmietana, polewa karmelowa, słone orzeszki arachidowe oraz chrupiąca waflowa rurka ręcznie zwijana i wypiekana we własnej pracowni cukierniczej. Cena 19,90 PLN.
- Tarta ze śliwkami – kruche ciastko z dojrzałymi śliwkami, podawane na ciepło z kulką lodów waniliowych i polewą czekoladową. Cena: 14,90 PLN.
- Latte Karmelowe Brownie – aromatyczna kawa ze spienionym mlekiem, bitą śmietaną, polewą karmelową, chrupiącą waflową rurką oraz kosteczkami brownie. Cena: 16,90 PLN.
Oferta Kochamy Desery z ciastami dostępna jest od 26 września do 26 października w lodziarnio-kawiarniach sieci Grycan – Lody od pokoleń z pełną kartą menu. Oferta dostępna również w wersji na wynos.
***
Więcej informacji o marce Grycan – Lody od Pokoleń
Kontakt dla mediów:
Sabina Figarska
Head of Brand Practice
Solski Burson-Marsteller
sfigarska@solskibm.pl