Deser czy piernik?
Od 27 października na gości lodziarnio-kawiarni Grycan – Lody od pokoleń czeka nowa oferta specjalna. Tylko na co się zdecydować, gdy Słodko-słone Banoffi kusi połączeniem kajmaku z orzeszkami, a porcja tradycyjnego Piernika Staropolskiego z bakaliami zachwyca aromatycznymi przyprawami i mnóstwem bakalii?
– Dla wielbicieli naszych lodowych kompozycji stworzyliśmy nowy autorski deser Słodko-słone Banoffi ze Smakiem Deserowym pana cotta z kajmakiem i słonymi orzeszkami. Dodatkowo, do każdej kawy, czekolady lub herbaty proponujemy nasz bestseller, Piernik Staropolski z bakaliami– mówi Elżbieta Grycan, właścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.
Deser Słodko-słone Banoffi jest kontynuacją uwielbianej przez gości oferty Kochamy Desery. Łączy on trzy smaki lodów, wśród nich absolutny hit – Smak Deserowy panna cotta z kajmakiem i słonymi orzeszkami, lody śmietankowe oraz słone masło orzechowe. Uzupełnieniem deseru jest dojrzały banan, zbożowe ciasteczka, polewa karmelowa oraz słone orzeszki arachidowe. Cena deseru to 19.90 zł.
Dla gości, którzy stęsknili się już za tradycyjnymi, zimowymi smakami, powraca Piernik Staropolski, który do dowolnej kawy, czekolady lub herbaty można zamówić w cenie 6,90 zł. Piernik ten przygotowywany jest według tradycyjnej receptury, pochodzącej z Kresów Wschodnich. Jego niepowtarzalny smak jest zasługą starannie wyselekcjonowanych składników: miodu z zaprzyjaźnionej pasieki, autorskiej mieszanki aromatycznych przypraw oraz gotowanego karmelu i bakalii. Każdy piernik przekładany jest domowymi powidłami śliwkowymi, a następnie ręcznie oblewany czekoladą i ozdabiany połówkami orzechów włoskich.
Oferta dostępna jest od 27 października do 5 grudnia we wszystkich lodziarnio-kawiarniach Grycan – Lody od pokoleń w całej Polsce.
***
Więcej informacji o marce Grycan – Lody od Pokoleń
Kontakt dla mediów:
Sabina Figarska
Head of Brand Practice
Solski Burson-Marsteller
sfigarska@solskibm.pl